www.visitpori.fi
Tutustu tästä

Opastetut kävelykierrokset, ravintolat, tapahtumat ja vinkit

PikkuParlamentin sijainti on loistava!


PikkuParlamentin vierestä löytyy Satakunnan Museo, Porin Taidemuseo sekä joen toisella puolelta Kirjurinluoto palveluineen. Etenkin Pelle Hermannin leikkipuisto kutsuu lapsiperheitä Kirjuriin, Pori Jazzien tyyssijaan. Kirjurinluodon uimaranta on vastapäätä PikkuParlamenttia, minne pääsee helposti vaikkapa Taavi-siltaa pitkin. Joen toiselta puolelta löytyy myös wanhaan puuvillatehtaaseen rakennettu ostoskeskus Puuvilla.


PikkuParlamentin kanssa samassa korttelissa on Porin teatteri ja samalla kadulla maineikkaita ruokaravintoloita, kuten Bucco ja Raatihuoneen kellari, ja muutaman askeleen pidemmällä Andalucia. Samassa korttelissa on myös K-Market Karhunpesä eli kauppaankin on vain noin 100m matkaa. Porin torille ja kävelykadulle kävelee muutamassa minuutissa, samoin uusgoottilaiseen Keski-Porin kirkkoon (1863). Kävellen pääsee myös muihin alueen museoihin, kuten Rosenlewin museoon, Luontotalo Arkkiin ja Korsmannin talolle.

Porin torilta lähtevät myös bussit kuuluisille Yyterin dyyneille, Mäntyluotoon (Kallon majakka) ja Reposaareen, jonne ajaa omalla autolla n.varttitunnin (Yyteri).


IMG_1188IMG_4622

IMG_9501

IMG_7714